Home Cestování a dovolená Recenze restaurace: Pulia, Borough Market, Londýn

Recenze restaurace: Pulia, Borough Market, Londýn

117
0

Restaurace Pulia na ikonickém londýnském trhu Borough Market byla založena v roce 2012 s posláním přinášet světu apulijské kulinářské tradice. Toto je jedna ze dvou restaurací, druhá v Brindisi, a také prodávají produkty z Apulie včetně olivových olejů, vína, uzeného masa a sýrů. Region je známý svým středomořským klimatem a kvalitou a autentičností svých potravin. Produkuje také přibližně 40 procent italského olivového oleje.

Prostředí

Restaurace je moderní světlý a vzdušný prostor s výzdobou z jižní Itálie. Stolní desky z olivového dřeva a kameninové hrnce, rašící výhonky pšenice lemující okno dodávají atmosféru Středomoří. Jednu stěnu zaplňuje dlouhý bar, police naskládané víny, olivovými oleji a balzamikovým octem. Naštěstí je hudba tichá, dostatečně tichá pro konverzaci.

Jídlo pití

Existuje široká škála koktejlů, ale když přijedeme, rozhodneme se pro Negronis. Krátký vinný lístek obsahuje ročníky z regionu a jejich bílá Pulia Altea Falanghina se svými svěžími, minerálními a citrusovými tóny dokonale ladí k našemu jídlu.

Jídlo začínáme s Zelená Sott'olio a Focaccia Pugliese – je to výběr marinované sezónní zeleniny ve vlastním olivovém oleji a zahrnuje sušená rajčata a nudličky lilku. Přidejte pár plátků pečené Focaccie a hromady rukoly a najednou zapomenete, že jste v ponurém zimním Londýně.

Dále dostaneme Burrata al Tartufo con Capocollo. Sýr je svěží, chladný a krémový, lanýž spíše doplňuje než ohromující. Šunka Capocollo pochází z divokých prasat, která se živí žaludy, což je italská obdoba Iberica a je také velmi dobrá.

A teď pro příležitostného strávníka, tyto dva předkrmy by byly dostatečně syté, ale jsme na tom, takže si vyberte těstoviny, které chcete sdílet. Jedná se o vzdušné a lehké lasagne s pecorinem, bazalkou, houbami a mozzarellou, ideální pro vegetariány. Zdá se, že spíše než jako těžký blok plave na talíři a musím říci, že nám snadno klouže do úst. Není to extra velká porce tak snadno zvládnutelná jako těstovinový chod.

Takže hlavní a masové pokrmy většinou pocházejí z jihoitalského skotu Podolica, speciálního plemene schopného přežít v drsném terénu a na špatných pastvinách. Možná si myslíte, že to není dobré pro chuť, ale ve skutečnosti Cotoletta alla Pugliese se ukáže jako šťavnatý obalovaný plátek telecího masa. Je to obrovská porce, téměř pro tři na rozdávání a křupavý zvenčí se perfektně hodí k vzácnému masu uvnitř.

The Tubante di Orata con Verdure je opak, malý, ale dokonale tvarovaný. Jsou to kousky pražmy s lehce dušenou zeleninou, zabalené ve stylu turbanu a podávané se sladkou mrkvovou omáčkou. Jemné a pikantní, spíše chutné než syté, dobře se hodí před maso. Přichází s Bietolašvýcarský mangold s citronovým dresinkem přelitý sýrem, kyselost působí proti sladkosti ryby.

Dezerty jsou a Semifreddo al Torroncinomandlový nugátový dort s čokoládou a Cassatina, pistáciový marcipán plněný ricottovým krémem. Obě jsou jako zbytek jídla, lehké a plné chuti. Obsluha je všímavá a nevtíravá.

Výrok

Autentické chutě z jižní Itálie podávané v lehkém a svěžím balení. Ještě lepší je, pokud si některé z nich chcete vzít domů, pak se před odjezdem naskládejte na olivové oleje, uzeniny a sýr.

Více informací: Pulia




FAQs – Recenze restaurace: Pulia, Borough Market, Londýn

Časté otázky ohledně recenze restaurace Pulia, Borough Market, Londýn

Jaké je jídlo ve restauraci Pulia?

Restaurace Pulia je specializovaná na jižní italskou kuchyni, takže zde můžete očekávat čerstvé mořské plody, domácí těstoviny a lahodné dezerty.

Jaké jsou ceny v restauraci Pulia?

Ceny v restauraci Pulia se pohybují v průměru kolem střední třídy, což je běžné pro restaurace v oblasti Borough Market v Londýně. Můžete si ovšem vybrat z různých jídelních možností, takže zde najdete něco vhodného pro každou peněženku.

Jaká je atmosféra v restauraci Pulia?

Atmosféra restaurace Pulia je velmi příjemná a uvolněná. Interiér je zdobený tradičními jižními italskými prvky a personál je vstřícný. Je to skvělé místo pro romantickou večeři nebo odpolední svačinu s přáteli.


– Restaurace Pulia na trhu Borough Market v Londýně vás uvede do apulijských kulinářských tradic.
– Moderní prostředí s jihoitalskou výzdobou a stolními deskami z olivového dřeva.
– Široká nabídka koktejlů a vín, včetně Apulie Altea Falanghina.
– Lahodné předkrmy Zelená Sott’olio a Burrata al Tartufo con Capocollo.
– Lehké a vzdušné těstoviny Lasagne s pecorinem a bazalkou.
– Masové pokrmy z jihoitalského skotu Podolica, jako je Cotoletta alla Pugliese.
– Dezerty jako Semifreddo al Torroncino a Cassatina plné chuti.
– Autentické chutě z jihu Itálie ve svěžím a lehkém balení.
– Možnost zakoupit si olivové oleje, uzeniny a sýr na odjezd.

Pokud se vám náš článek líbil, budu ráda, když si přečtěte nějaký další článek a případně nám napíšete i vaší zkušenost.


Kategorie – Dovolená a cestování

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here