Ve 31. patře hotelu Landmark se nachází Michelinem oceněná restaurace Rib Room and Bar (aka RR & B), jejíž tradiční styl vytváření oblíbené francouzské kuchyně je zábavný, i když možná trochu svérázný.
S okny ve výšce stropu všude kolem jsme si pochutnali na tradiční, často pikantní francouzské kuchyni a zároveň si užívali daleký výhled na město a rušnou křižovatku Nana-Sukhumvit pod námi.
V červenočerném dekoru, dřevěné podlaze a úžasném červeném lustru je nádech galského budoáru. Celý tým nosí odpovídající červené livreje. Funguje to dobře.
K dispozici je také otevřená kuchyně v červené a černé barvě „Ferrari“, kde tým s šéfkuchařem Philippem Gaudalem v čele připravuje jídlo – obecně oblíbené steaky. Můžete vidět rožeň a pec na dřevo, což je v této části světa rarita.
Jídlo pití
Vaření u stolu umožňuje trochu divadla, když jsme sledovali, jak připravovali omáčku na salát Caesar, Steak Au Poivre a Crepe Suzette s výbuchem plamenů, když byl do směsi přidán alkohol.
Začali jsme křupavým římským salátem Caesar zahaleným do krémového dresingu s ančovičkami, limetkou a česnekem, s posypem parmezánu, pokapanými křupavými krutony a křupavou slaninou pro příjemné křupnutí. Sledovali jsme, jak se před námi připravovala omáčka. Objednali jsme také Pate en Croute „Perigord“, kachnu, lanýže a Foie Gras podávané s domácí okurkou. Oba byli slavní.
Hlavní byl Steak au Poivre a la creme z černého pepře a smetanové omáčky, vařený u stolu s divadelním nádechem. Hovězí maso bylo křehké, a přestože omáčka měla svou vlastní osobnost „podívejte se na mě“, textura hovězího masa mluvila sama za sebe.
Rozhodla jsem se pro pomalu pečená kuřecí prsa s parmazánem, noky, restovanou baby cibulkou a kuřecím džusem. Oba byli dokonale provedeni.
I když jsme začali s ginem s tonikem, existuje rozsáhlý vinný lístek. Hlavní chody jsme smyli italskou Bolla Valpolicella Classico 2017, červenou, která pochází z regionu Veneto v severní Itálii.
Toto víno se ukázalo jako skvělý doprovod. Nabízel tóny třešní, malin a červeného ovoce, které se dobře hodily ke steaku z pepře, a přestože myšlenkový proud říká, že červené víno je jen k masu, nesouhlasím, protože to šlo dobře s mým kuřetem.
Takže mou oblíbenou součástí každého jídla je dezert, a to je paráda. Sledovali jsme, jak vzniká Crepe Suzette, doplněná plameny a spoustou syčení. Jedná se o klasický flambovaný dezert, který vydával sladkou a lehce kyselou citrusovou příchuť, která dobře kontrastovala se sladkostí vanilkové zmrzliny. Skvělé kombo.
Grand Marnier Creme Brulee možná neměl stejný velkolepý vchod, ale měl nádhernou pomerančovou příchuť s pudinkovým krémem a směsí bobulí.
Výrok: Restaurace a bar Rib Room je závan minulé kuchyně v prostředí, které při pohledu na noční světla Bangkoku vykouzlí dusnou éru. Navrhuji, abyste si vzali své šťastné hadry, je to na dobrou noc.
Mohlo by se vám také líbit:
Restaurace a bar Rib Room
Kde se nachází Restaurace a bar Rib Room?
Restaurace a bar Rib Room se nachází v Bangkoku, Thajsko.
Jaké jsou otevírací hodiny Restaurace a bar Rib Room?
Restaurace a bar Rib Room je otevřena denně od 11:00 do 23:00.
Co nabízí Restaurace a bar Rib Room?
V Restauraci a baru Rib Room si můžete vychutnat širokou nabídku lahodných jídel a nápojů, zejména specialit z masa.
Můžu si v Restauraci a baru Rib Room rezervovat stůl?
Ano, je doporučeno si v Restauraci a baru Rib Room rezervovat stůl předem, zejména během víkendů nebo svátků.
– Ve 31. patře hotelu Landmark se nachází Michelinem oceněná restaurace Rib Room and Bar (aka RR & B)
– Tradiční styl francouzské kuchyně s výhledem na město
– Otevřená kuchyně v červené a černé barvě „Ferrari“
– Vaření u stolu přináší divadelní zážitek
– Křupavý Caesar salát, Steak au Poivre a Crepe Suzette
– Víno Bolla Valpolicella Classico 2017 jako doprovod
– Dezerty: Crepe Suzette a Grand Marnier Creme Brulee
– Atmosféra restaurace středověké elegance
– Doporučení: Vzít si své šťastné hadry
– Vynikající zážitek pro romantickou večeři
Pokud se vám náš článek líbil, budu ráda, když si přečtěte nějaký další článek a případně nám napíšete i vaší zkušenost.