Co ochutnat z místní kuchyně na ostrově Santiago?
Ostrov Santiago se nachází v centrální části Kapverdských ostrovů a nabízí mnoho zajímavých zážitků pro návštěvníky. Jedním z nejvýznamnějších je poznání místní kuchyně, která je nejen chutná, ale také plná historie a tradic. Zde jsou některé z těch nejlepších místních jídel, které si na tomto ostrově určitě nesmíte nechat ujít:
Cachupa
Jedná se o tradiční pokrm na Kapverdách a Santiago není výjimka. Pokrm je vyrobený z kukuřice a fazolí, přičemž se většinou přidává maso nebo ryby. Je to národní pokrm Kapverdských ostrovů a velmi oblíbený na Santiago.
Buzuku
Buzuku je jiné tradiční jídlo Kapverdských ostrovů, které najdete na Santiago. Je to sladkokyselá polévka, která se skládá z banánů, fazolí, cibule, cukru a octa. Je to pikantní polévka, která osvěží vaše chuťové pohárky.
Lobster
Pokud jste milovník mořských plodů, nemůžete si nechat ujít langusty, které jsou na Santiago velmi populární. Nejlepší čas na podávání langust je v období mezi květnem a zářím, takže nyní je ideální čas na ochutnání tohoto lahodného pokrmu.
Chcete-li si užít autentickou kapverdskou kuchyni, doporučujeme navštívit restauraci Bota Kanela v centru Praivy. Na jejich stránkách https://botakanela.cv/ naleznete podrobné informace o jejich menu, nabídce a cenách. Bon appétit!

Co ochutnat z místní kuchyně na ostrově Santiago?
1. Ceviche
Ceviche je jedním z nejtypičtějších jídel ekvádorské kuchyně. Toto jídlo je připraveno z ryb, které jsou namočené v limetkové šťávě a ochucené cibulí, paprikou, koriandrem a olivovým olejem. Na ostrově Santiago se často používá také karibský pepř chombo pro přidání pálivosti.
2. Locro
Locro je tradiční ekvádorské jídlo, které se podává během oslav a významných událostí. Tento hustý a nasycený guláš je připraven z brambor, kukuřice, sýru, řapíkatého zelí a cibule. Na ostrově Santiago se často podává se smaženými banány a avokádem.
3. Encebollado
Encebollado je dalším tradičním jídlem v ekvádorské kuchyni. Toto jídlo je připraveno z tuňáka, cibule, koriandru a yuca (kořenová zelenina). Na ostrově Santiago se tento recept často používá jako lék na kocovinu a podává se s chifles (smaženými banánovými plátky).
4. Churrasco
Churrasco je populární masové jídlo v Latinské Americe. Toto jídlo je připraveno z říze z hovězího masa, které se ochucuje solí, pepřem a česnekem a poté se griluje. Na ostrově Santiago se tento recept často podává s rýží, fazolemi a salátem.
5. Arroz con menestra y carne asada
Arroz con menestra y carne asada je dalším tradičním jídlem v ekvádorské kuchyni. Toto jídlo se skládá z rýže, dušených fazolí a grilovaného masa (nejčastěji z hovězího). Na ostrově Santiago se tento recept často podává s nakládanými cibulkami a salátem.

Dovolená Kapverdy – nejlepší místo pro relaxaci na pláži
Kapverdské ostrovy jsou rozptýleny uprostřed Atlantského oceánu, což zajišťuje tropické počasí po většinu roku. Pro ty, kteří touží po dokonalé dovolené na pláži, jsou Kapverdy jistou volbou.
Pláže na Kapverdách
Kapverdské ostrovy mají mnoho pláží, z nichž mnohé jsou neobydlené a nabízejí více soukromí pro turisty hledající klid. Některé z nejlepších pláží na Kapverdách jsou Santa Maria na ostrově Sal, Praia da Baixa na ostrově Boavista a Tarrafal na ostrově Santiago. Tyto pláže nabízejí bílý písek a tyrkysovou vodu, která se s každým pohybem oceánu mění od nejtmavšího až po světle zelenou.
Co dělat na Kapverdách
Kromě lenošení na pláži se na Kapverdách nachází mnoho dalších aktivit. Na ostrově Santo Antão můžete podniknout turistickou procházku, zajít na projížďku na koni a navštívit místní plantáže kávy. Stejně tak na ostrově Fogo se nachází sopka, která poskytuje úchvatné výhledy na okolní krajinu.
Závěr
Kapverdy jsou ideálním místem pro ty, kteří hledají klidnou dovolenou na pláži a chtějí si užít slunce a krásné pláže. S mnoha aktivitami a krásnou přírodou nabízejí Kapverdy nezapomenutelný zážitek.
Pro více informací o Kapverdách navštivte Wikipedii.







