Home Cestování a dovolená Tunisko pro milovníky gastronomie – pokrmy, které musíte ochutnat

Tunisko pro milovníky gastronomie – pokrmy, které musíte ochutnat

247
0




Tunisko pro milovníky gastronomie – pokrmy, které musíte ochutnat


Tunisko pro milovníky gastronomie

Tunisko je země s bohatou kulinářskou tradicí, kterou dokazuje množství pokrmů z místních surovin. Zde je několik pokrmů, které byste měli určitě ochutnat:

Cuscus

Tento pokrm je národním jídlem Tuniska. Cuscus je kuskusová krupice, kterou se vaří s různými kořením, zeleninou a masem. Je to výborné jídlo, které ochutnáte téměř všude v Tunisku.

Brik

Brik je druh křehkého těsta, které je plněno různými ingrediencemi, jako jsou vejce, sýr, maso, ryby nebo zelenina. Podává se obvykle jako předkrm.

Harisa

Harisa je pálivá pasta z červených paprik a koření. Používá se k dochucení různých jídel jako jsou tajiny, omáčky a polévky. Harisa je národní koření Tuniska.

Kefta

To jsou malé kuličky z mletého masa (hovězího, skopového nebo beraního), které se smíchají s různými kořením a podávají se s omáčkou z rajčat, nebo jako součást tajinu.

Navštivte Tunisko a ochutnejte tyto a další zajímavé pokrmy!

Další informace o Tunisku



Dovolená v Tunisu

Dovolená v Tunisu v AKCI

V této sekci FAQs se dozvíte o nejzajímavějších pokrmech, které byste měli ochutnat během vaší návštěvy Tuniska, pokud jste milovník gastronomie.

1. Harissa – tradiční koření tuniské kuchyně, které se často používá k dochucení různých jídel. Jedná se o pikantní pastu z červené papriky, česneku a olivového oleje.

2. Couscous – tradiční tuniské jídlo, které se skládá z malých kuliček z mouky durum pšenice, zeleniny a masového vývaru. Couscous je obvykle podáván s masem, rybou nebo zeleninou.

3. Brik – křehký zákusek plněný vejcem, sýrem a zeleninou. Brik se obvykle podává jako předkrm nebo jako rychlá a lehká večeře.

4. Lablabi – jeden z nejpopulárnějších tuniských pokrmů. Jedná se o hustou polévku z fazolí, začiněnou harissou, zeleninou a chlebovými krutony.

5. Mechouia – salát z grilované papriky, rajčat a cibule, ochucený olivovým olejem a kořením.

Toto jsou pouze některé z nejzajímavějších pokrmů, které byste měli ochutnat během vaší návštěvy Tuniska. Tuniská kuchyně má mnoho dalších chutných jídel a dezertů, které stojí za vyzkoušení!

Dovolená v Tunisu

Dovolená v Tunisu v AKCI

Tunisko pro milovníky gastronomie – nejlepší pokrmy, které musíte ochutnat

Tunisko není jen o slunných plážích a historických památkách – je to také země, kde se dá najít mnoho různých chutí a vůní. Pokud rádi zkoušíte nové pokrmy a milujete gastronomii, Tunisko je pro vás tou správnou destinací. Následující seznam vám přináší nejlepší tuniské pokrmy, které byste si rozhodně neměli nechat ujít:

Couscous

Couscous je nejznámějším tuniským jídlem a skvěle se hodí jako hlavní jídlo. Jedná se o drobnou kuličku z pšeničné mouky, které se vaří spolu s různými druhy zeleniny, masem, rybami nebo krevetami. Často se doplňuje o kari, olej a směs koření harissa.

Brik

Brik je pikantní tuniské jídlo, které se skládá z křehkého listového těsta zapékaného v oleji a plněného kozím sýrem, vejcem nebo masem. Pokrm se ochucuje kořením a často se podává s olivami a harissou.

Lablabi

Lablabi je tuniský druh polévky vyrobené z cizrny a chleba. Polévka se orientuje podle harissy, přidávají se k ní nakládaná zelenina, vejce a olivy. Tento léčivý pokrm se dá jíst horký nebo studený.

Baklava

Tuniská baklava patří k nejlepším na světě. Tyčinky z listového těsta jsou zapékané v oleji a hromadí se do pyramidy. Podávají se s medem, mandlovými plátky a pistáciemi.

Pokud si chcete vychutnat opravdové tuniské chute, doporučujeme vyzkoušet větší počet pokrmů. Najdete zde mnoho skvělých restaurací a stánků s jídlem, které vám nabídnou nejen tyto speciality, ale i další tuniské lahůdky.

Při plánování cesty do Tuniska se určitě přesvědčte o vybavení pasu a víza. Pokud víte, jak získat víza, můžete pobyt plánovat v klidu.

Zdroj: TripZilla

Dovolená v Tunisu v AKCI

Kategorie – Dovolená a cestování

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here