Kapverdská kuchyně
Oblíbená jídla
Kapverdská kuchyně je plná chutí a vůní, které odrážejí odlehlé místo, kde se Kapverdy nacházejí. Mezi nejpopulárnější jídla patří:
- Cachupa – tradiční kapverdské jídlo z kukuřice, fazolí, slaniny a různých koření
- Lagosta grelhada – grilovaný humr, často podávaný s rýží
- Feijoada – stále oblíbená směs fazolí a masa, která se objevuje v různých podobách po celé Brazílii a Kapverdách
Kromě těchto jídel si také pochutnáte na čerstvé rybě a mořských plodech, tropickém ovoci a sytých polévkách.
Nápoje
Kapverdská kuchyně nabízí také velký výběr nápojů, které vám pomohou zchladit se v horkých dnech nebo se odvázat při večírcích. Nechybí tu:
- Ponche – místní lihovina z cukrové třtiny a ovoce, která se obvykle podává s ledem a citronem
- Grogue – silný alkoholický nápoj, který se vyrábí z třtinového cukru a je oblíbeným a levným pitím pro místní obyvatelstvo
- Manchete – silná, sladká káva, kterou si oblíbili už během koloniálního období
Po večerce můžete vyzkoušet místní rum a pivo, které jsou v celoevropském měřítku poměrně levné.
Při plánování dovolené na Kapverdách by vás mohla zajímat tato nabídka:
Zkušený a spolehlivý cestovní kancelář s nabídkou zájezdů na Kapverdy CK Fischer
Kapverdská kuchyně je plná lahodných jídel, které stojí za ochutnání. Pokud se chystáte na dovolenou na Kapverdách, určitě vyzkoušejte následující speciality:
1. Cachupa – jedno z nejznámějších jídel na Kapverdách, podobné našemu guláši. Obsahuje fazole, kukuřici a různé druhy masa, typicky vepřové nebo kuřecí.
2. Grogue – místní alkoholický nápoj, který se vyrábí z cukrové třtiny. Můžete si ho vypít samotný nebo ho smíchat s nějakým ovocným džusem.
3. Feijoada – brazilské jídlo, které se díky kolonizaci dostalo i na Kapverdy. Jedná se o hrníček fazolí s různými druhy masa a koření.
4. Espetada – grilované maso na dlouhém špejli. Obvykle se jedná o hovězí nebo kuřecí maso, ale existuje i verze s rybami.
5. Pasteis – Kapverdské palačinky plněné sýrem, šunkou a dalšími ingrediencemi. Perfektní na lehkou svačinu nebo snídani.
6. Kuskus – tradiční severoafrický pokrm, který se dostal i na Kapverdy. Jedná se o drobné kuličky z krupice, které se podávají s masovou omáčkou.
Těšte se na chutnou a zajímavou kuchyni Kapverd a nezapomeňte si užít pravou místní kuchyni při vaší dovolené!
Úvod
Kapverdské ostrovy jsou krásným místem pro dovolenou. Kromě krásného pobřeží a moře si zde můžete užít i skvělé kulinářské zážitky. Kapverdská kuchyně je plná exotických chutí a vůní.
Ochutnejte Kapverdské speciality
Pokud se chcete podívat, co nabízí kapverdská kuchyně, nebudete zklamaní. Mezi hlavní speciality patří také Cachupa, Tojůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů pa, Polvo guisado a Caldo de peixe.
Cachupa
Je to slavné kapverdské jídlo, které se skládá z kukuřičné kase, fazolí a kořenové zeleniny a tradičních kapverdských surovin. Je to národní jídlo a můžete ho ochutnat v mnoha restauracích.
Tojůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů pa
Jedná se o rybí specialitu, která se připravuje hlavně z mořských druhů ryb. Tojůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů pa se obvykle podává s rýží a zeleninou. Určitě se neváhejte podívat na některý z kapverdských trhů a ochutnat čerstvé ryby.
Polvo guisado
Jedná se o tradiční kapverdské jídlo, které se vyrábí z krájeného okrušku a zeleninové směsi s rýží nebo kaší. Pro zvýraznění chuť nelze zapomenout na koření.
Caldo de peixe
Arkádyolí své rodiny, nebo vás samotného, máte-li rádi rybí vývary. Kapverdští kuchaři připravují vynikající hovězí vývary s kořenovou zeleninou a rybou. Zaručujeme úžasnou chuť a kvalitu použitých složek.
Závěr
Kapverdské ostrovy nabízejí nejen krásné přírodní scenérie a rozmanité pláže, ale také jedinečný zážitek pro vaše chuťové pohárky. Určitě neváhejte ochutnat některá ze specialit kapverdské kuchyně během vaší dovolené.