\n
\n
Combava je citrusov\u00e9 ovoce p\u016fvodem z Asie, kter\u00e9 se v Tunisku stalo obl\u00edben\u00fdm ingredienc\u00ed v kuchyni. Toto ovoce m\u00e1 malou velikost, podobnou jako limetka, ale jeho chu\u0165 je mnohem intenzivn\u011bj\u0161\u00ed a v\u016fn\u011b je omamn\u00e1.<\/p>\n
Tunisk\u00e9 kucha\u0159ky a kucha\u0159i \u010dasto pou\u017e\u00edvaj\u00ed Combava jako ochucovadlo do r\u016fzn\u00fdch j\u00eddel. Jeho intenzivn\u00ed a sv\u011b\u017e\u00ed chu\u0165 dok\u00e1\u017ee o\u017eivit i ty nejoby\u010dejn\u011bj\u0161\u00ed pokrmy. V\u011bt\u0161inou se pou\u017e\u00edvaj\u00ed k\u016fra a \u0161\u0165\u00e1va z Combavy. K\u016fru lze nastrouhat nebo na\u010dtvrtit a d\u00e1t do pol\u00e9vek, om\u00e1\u010dek nebo sal\u00e1t\u016f. Z \u0161\u0165\u00e1vy se pak p\u0159ipravuje sladkokysel\u00fd n\u00e1poj, kter\u00fd m\u00e1 v\u00fdbornou chu\u0165.<\/p>\n
Combava je tak\u00e9 sou\u010d\u00e1st\u00ed tunisk\u00fdch dezert\u016f a sladk\u00fdch pokrm\u016f, kde se pou\u017e\u00edv\u00e1 jako aroma do zmrzliny nebo dort\u016f.<\/p>\n