Dokonalá žena si umí s vejci poradit

I když vaříte ráda a vybíráte si jen vyzkoušené recepty, jste vytížená také jinými povinnostmi natolik, že v kuchyni prostě nemůžete trávit tolik času a sem tam prostě člověk buď zapomíná na základní postupy a nebo se mu některé prostě pletou.

Pokud budete chtít uvařit vejce na tvrdo, na měkko, nebo na hniličku a nejste si jistá, kolik přesně minut vejce vařit, přinášíme vám tento krátký a snad užitečný článek, jak si s vejci poradit.

Základem pro každý postup budou čerstvá vejce. Čerstvé vejce poznáme jednoduše tak, že ve vodě leží na boku. Máme čerstvá vejce, můžeme se do toho pustit.

Vejce na tvrdo

Vejce dáme do kastrolku s osolenou vodou tak, aby byla ponořená a od chvíle, kdy začne voda vařit, necháme je tam 8 minut. Potom je zchladíme studenou vodou a oloupeme.

Vejce na měkko

Vejce dáme do kastrolku, zalijeme studenou vodou tak, aby byla těsně ponořená a vaříme. Jakmile začne voda vařit, necháme je tam 1,5 minuty, vytáhneme, zchladíme a oloupeme.

Vejce na hniličko

Vejce dáme do kastrolu s vodou tak, aby byla těsně ponořená a vaříme. Od chvíle, kdy začne voda vařit nastavíme 4 minuty. Hotová vejce naťukneme a dáme nanejvýš na půl minuty ochladit.

egg-1374141_640

Pokud byste si chtěla přípravu vajec ještě trochu ulehčit, můžete si pořídit minutku na vaření vajec, která indikuje stav vařených vajíček. Má tvar vejce, dáte ji také vařit do kastrolu a pak už jen sledujete její stav.

About Hanka

Hanka
Ahoj, jsem Hanka. Baví mě fitness, zdravá strava a věčný boj s nadbytečnými kilogramy :) Pokud máte zájem o uveřejnění článku, či cokoliv jiného, klidně napište :) xfit.redakce@gmail.com